måndag, april 02, 2012

Crème al toum

Så här såg det ut när jag för första gången fixade crème al toum som är en libanesisk vitlökscreme som passar utmärkt till grillad kyckling och kött. Det behöver inte vara grillat, men personligen tycker jag att det är godast :).

Det man behöver är;

2 äggvita

5 st pressade vitlök

1 1/2 tsk salt

1/2-1 citron beroende på hur syrlig man vill ha den.

2-4 dl rapsolja

Man börjar med att vispa ihop alla ingredienser, gärna med en elvisp tills man fått till sig det fasta vita skummet. Sedan efter det tillsätter man rapsoljan, men lite åt gången samtidigt som man vispar. Successivt så ser man att crèmen början få en fast form, så som det skall vara.

För finhetens skull kan man vid fina tillfällen använda sig av en spritser när man serverar vitlökscremen.

Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Tillsätter msn ca 4 dl olja blir den inte för vattning?

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym!

    Precis, du tillsätter 2-4 dl rapsolja beroende på hur fast du vill ha cremen. Personlingen föredrar jag att ha i 4 dl och detta tillsätter jag samtidigt som jag vispar, då ser du själv att det kommer att tjockna till :)

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. blir det inte fööör salt ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :)

      Jag tycker att det blir bra, men dock har jag i mer olja. Men känn efter :).

      Lycka till!

      Radera