måndag, januari 07, 2013

Vitchokladpanacotta

Här kommer bilder på Vitchokladpanacotta som jag lagade förra veckan. Det var väldigt enkelt att tillaga. Till detta behöver man:
-vitchoklad
-gelatinblad
-grädde
-portionsskålar
-vanilinsocker/vaniljstång (man använder antingen vaniljstång eller vanilinsocker) eller man kan kombinera, men då kan man ersätta en vaniljstång med en tsk vanilinsocker.

En sats består av 100 g vitchoklad, 3 gelatinblad och 5 dl grädde ( gör man fler satser kan man ha i tex 5 dl mjölk )

Gelatinbladen lägger man i kallt vatten. Man börjar med att koka grädden. Man tillsätter chokladen och vaniljstången och rör om. Man skall inte låta det koka över. Det är viktigt att man tar bort kastrullen från plattan.

Sedan tillsätter man gelatinbladen och rör om men viktigt att krama ur vattnet. Man rör om tills gelatinet har smält.

Fördela panacottan i portionsskålar och ställ in dem i kylskåpet, där de får vara i 2-3 h. Sedan kan man dekorera panacottan hur man vill,  använd fantasin ;). Färska bär, mandelspån, hyvlad choklad osv.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar